top of page
Search
  • ACR-CONSULTING

Kompakt M30 Millturn a nagy pontosságú forgácsoláshoz

A WFL egy rotorszkennelési funkcióval ellátott M30 Millturn gépet mutat be a METAV szakkiállításon. A80 helyes szerszámtárral felszerelt gép WFL iControl intelligens folyamat felügyeletének új verziója komplexebb, intelligens megfigyelési lehetőségeket tartalmaz, és átfogó biztonságot kínál a megmunkálás során. A fogazások terén a legmagasabb profilminőséget és pontosságot a FL ANX- fogazási ciklusok megbízhatóés rugalmas megoldásai garantálják.

A-WFL iControl megérzi a-„forgácsfeltorlódást”, és megelőzi az-ebből eredő károkat


A rotorszkennelés során a munkadarabot a rendszer a gépben méri be, így többé nem kell kifogni a munkadarabot és a mérőgéphez szállítani azt, ami óriási előnyökkel jár. A mart rotorkontúrt ezt követően egy szkennelő mérőtapintó járja körbe. Ez a WFL standard mérőciklusaival, valamint az előírt tényleges összehasonlításos, kontúrszkennelő ciklusok segítségével zajlik. A mart profil a kontúrtól és az emelkedési szögtől függően folyamatosan az egész kerületen át vagy szegmensenkéntszkennelhető. A rendszer a mérési eredményekből egy optimális marási ráállást (X-ben, Y-ban és C-ben) számít, a szerszámot pedig a készre munkálásnál a lehető legjobban pozícionálja. A hossz-, rádiusz- és C tengely korrekcióját szerszámonként határozzák meg.

Rotorszkennelés egy Millturn berendezésben


A számítás során azokat az optimális korrekciókat keresik, amelyeknél a hibák négyzeteinek összege a legkisebb. A simítás előtt ráhagyással mérési méretet készítenek, amelyeket utána szkennelnek. Ezáltal egy integrált szoftver „know-how”- ja segítségével lehetővé válik a rotor kifogása nélkül a kontúrmérés, az automatikus korrekciószámítás, valamint a„mérési méret – szkennelés – készre marás” stratégia révén a folyamatbiztonság. A szoftver előnyei: a hibák korai felismerése és az állásidők minimalizálása.Az M30 Millturn gépet 80 helyes szerszámtárral, valamint egy olyan 80 bar nyomású HPC - szivattyúval is felszerelték, amelynél az eszterga-maró egységen keresztül vezetik a hűtőfolyadékot. A Millturn PRO grafikus interaktív programszerkesztőt is integrálták a gép vezérlésébe. A programszerkesztő segítségével hatékonyan és fáradság nélkül lehet az NC - programokat létrehozni. További okos funkció a WFL iControl folyamatfelügyelet, ami megmutatja az aktuális tengelyterheléseket, egy tanítási üzemmód segítségével védi a gépet a károsodástól, növeli a termelékenységet és a munkadarab minőségét, ezáltal pedig csökkenti a szerszámköltségeket. AWFL iControl autonóm gyártás esetén is a nap 24 órájában ügyel a Millturn berendezésre. A gép felszereltségétől függően akár max. 16, szabadon konfigurálható folyamatjel is folyamatosan monitorozható. A munkát egy többszintű felügyeletlogika végzi, amely az ütközési határ – a tanulható, folyamat közeli határ – átlépésére, valamint a jelentős, gyors erőváltozásokra reagál. Az adatrögzítés is új funkciókkal gazdagodott. Az ütközési határ átlépése esetén egy feketedoboz-jegyzőkönyvfájl jön létre. A jegyzőkönyv tartalma: az interpolációs ütemben lévő összes NC - tengely és - orsó előírt pozíciója, a tényleges sebesség, az aktuális meghajtó nyomaték, valamint a folyamatjelek kb. 1 mp-cel az ütközési riasztás előtt és után. Ezek az adatok különösen a légi iparban kulcsfontosságúak, ha különleges

A-80 helyes szerszámtárral felszerelt, 80 bar hűtőfolyadék-nyomású M30 Millturn / 2 000 mm

megmunkálásokról van szó. Ebből kifolyólag garantált a legmagasabb biztonság, valamint a gép, a szerszám és a munkadarab védelme. A megmunkálási folyamatok nagyszerűen kialakíthatók a hagyományos fogazógépeken is. A WFL Millturn Technologies 5 tengelyes megmunkálóközpontjai mégis ki tudnak emelkedni az átlagból. Legjobban a Flanx-Plus megmunkáló csomagot készítették fel a fogazási feladatokra. A - lefejtőmarás ciklust egyenes és ferde külsőfogazásokra használják. A csomag részét képező Flanx-Spline alkalmas külső és belső fogazások mind egyenes, mind ferde lefejtő vésésére. Ehhez hagyományos vésőszerszámokat alkalmaznak. A - kiforrott fejlesztésű, robusztus precíziós szerszámok és a speciális fogazószerszámok kiváló eredményt garantálnak. A Millturn gépek átfogó megmunkálási technológiái – többek között a marás,a profilmarás, az InvoMilling, valamint a hámozó lefejtés – nagyfokú rugalmasságot kínálnak, és számos lehetőség előtt nyitják meg a kapukat.

A-nagy pontossági követelményeket igénylő apró belső fogazásoktól az-olyan nagyméretű külső fogazásokig, amelyekhez komoly nagyolási teljesítmény szükséges a WFL minden egyes fogazáshoz a megfelelő technológiai megoldást kínálja


A METAV nem lehetne teljes az orsók megmunkálásának bemutatása nélkül. Egy Millturn berendezés számára nem akadály a nagy vagy a kis méretű orsók nagy pontosságú gyártása, mert a munkadarab hosszát illetően nincs korlátozás. Míg a hagyományos folyamatlánc soránaz esztergálás, a hosszlyuk fúrás, a kiigazítás, a - marás és a sorjátlanítás műveleteit egymás után kell végrehajtani, a Millturn gépekben a művelet egyetlen megmunkálási folyamatkéntzajlik le. Az orsók megmunkálásában így 75%-os idő megtakarítás érhető el. Az orsómegmunkálás területén főleg a Millturn M30 – M50 géptípust alkalmazzák.

Rendkívül összetett technológiák kombinációja a Millturnban az orsómegmunkáláshoz


Találkozzunk 2020. március 10–13. között a-düsseldorfi METAV szakkiállításon, az-5. csarnok D27. standján!

bottom of page